WordPress Seo Çalışması Nasıl Yapılır?
WordPress ücretsiz de kullanılabilen açık kaynak kodlara sahip, isteğe göre geliştirilebilen hem kolaylıkla kuruluma sahip olan, hem geliştirilebilen, hem isteğe göre tema uygulanabilen altyapısı ile de güvenlik geliştirmesi yapılabilen özellikle SEO ve arama motorları entegrasyonunda başarılı olan bir web site mimari teknolojisidir. Kodlamalar ile geliştirilebilenin yanı sıra, hazır web site mimariye sahip kullanıcı ve admin panelinin pratik ve çok fazla detay olması web site sahiplerini cezbedilmektedir. Hemen hemen her alanda birçok değişiklik izni veren WordPress altyapısı Google, Yandex gibi arama motorları entegresi ile de oldukça başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlamaktadır. SEO ve diğer birçok alan için ekstra uygulama imkanı da sunan WordPress’in bu özelliği sayesinde makalelerinize ve içeriklerinize kolaylıkla SEO ayarları yapabilir ve arama motorlarında daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
WordPress’de SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Hali hazırda içerik ekleme ekranında anahtar kelime gibi birçok SEO parçacığını düzenleme imkanınız var ancak bunlar bazen yetersiz olabiliyor. Çok iyi içeriklere sahip olduğunuzu ve bunların Google, Yandex gibi arama motorlarında daha kolay çıkabilmesini istiyorsanız bunun için daha profesyonel eklentiler edinmeniz gerekmektedir. Peki bu eklentilere nereden sahip olacaksınız ve WordPress altyapılı sitenize nasıl bağlayacaksınız. WordPress admin ve kullanıcı ekranında yer alan eklentiler bölümü ile birlikte çok sayıda alanda çok sayıda eklenti ile karşılaşacaksınız. Bunlardan en çok tercih edilen kategorilerden biri elbette SEO için olanlardır. Çünkü SEO bir web sitesi için bazen görünümden bile daha önem arz edebilmektedir. Özellikle de gelir elde edilmek istenen web sayfalarımız için SEO çok önemlidir çünkü daha büyük kitlelere ulaşmamızı sağlayacaktır.
Eklentiler ile WordPress SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Eklentiler ekranından SEO için geliştirilmiş birçok uygulamayı gördük ve inceledik. Bunların bir bölümü yalnızca İngilizce dil desteği sunsa da hemen hemen hepsi çok kullanışlı ve pratiktir. Ayrıca detaylara sahip olması da sizin içeriklerinizi arama motorlarında bulunma konusunda daha yetenekli hale getirebilir. Bir ücretli veya ücretsiz bir eklentiye sahip olduk, kurulumunu başarı ile eksiksiz tamamladık. Artık var olan veya yeni oluşturacağımız içeriklerimize SEO uygulaması yapmaya başlayabiliriz. Var olan bir içeriğimize giriş yapalım veya yeni bir içerik oluşturalım. Bu standart işlemleri tamamladıktan sonra alt kısımda yüklediğimiz eklentinin ve var olan bağdaşık SEO ayalarını görebiliriz. Bu alanlarda anahtar kelimelerden, Google’da ve diğer arama motorlarında nasıl gözükeceğini, özet ve başlık kısımlarını, yönlendirilecek link oluşturmaktan birçok detaya kadar alanları düzenleyebiliriz. Bu eklentilerin en güzel yanlarından biri de kuşkusuz var olan veya eklediğiniz yeni içeriğinizin SEO konusunda nasıl bir başarıya sahip olduğunu göstermesidir. Bu göstergeler renkler, uyarılar ve öneriler ile gerçekleşir. İçeriğinize uyguladığınız anahtar kelimelerin doğruluğu, arama motoru entegresi ve diğer alanlarda sizi en iyi ve doğru bir şekilde yönlendirmektedir.