Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır?

Fıstıklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler

-250 gram kuzu döş kıyma 
-250 gram dana döş kıyma 
-1 adet küçük boy kuru soğan
-2 avuç kadar toz Antep fıstığı 
-2 diş sarımsak 
-3 çorba kaşığı zeytinyağı 
-3 çorba kaşığı kaynar su 
-10 küçük şiş veya 10 tahta şiş
-1,5 çay kaşığı karabiber  
-2 çay kaşığı tuz 
-1 tatlı kaşığı pul biber
 

Servis için; 

-4 adet lavaş ekmek 
-2 avuç kadar toz Antep fıstığı 
 
            Yapılışı: 250 gram kuzu ve dana döş kıymalar karıştırılır ve yoğurulur. 2 avuç kadar toz Antep fıstığı ilave edilir ve bu şekilde de yoğurularak karıştırılır. Üzerine 2 çay kaşığı tuz ve 1,5 çay kaşığı karabiber ilave edilir. 1 tatlı kaşığı pul biber 3 çorba kaşığı kaynar su içerisinde su soğuyana kadar bekletilir, sonrasında suyu süzülerek kıymalı harcın içerisine dökülerek karıştırılır.  1 adet soğan küçük küçük doğranır. 2 diş sarımsak havanda dövülür. Kıymalı harcı, içerisine doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak eklenerek yoğurulur ve dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.

            Dinlenen harçtan 50 gramlık parça alınır ve şişin kendimize yakın kısmına yapıştırılır. Bu parçayı avucumuzun içine alarak ortadaki 3 parmağımızın yardımıyla sıkıştırılarak yukarı doğru şişe sarılır. Hazırlanmış olan şişler buzdolabının buzluk kısmında 15 dakika bekletilir. Kullanacak olunan döküm veya seramik tava 3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır ve hazırlanmış şişler 5-7 dakika pişirilir. Pişen kebaplar toz Antep fıstığına bulanarak, lavaş ve sumaklı soğan salatası ile ister dürüm olarak isterseniz de tabakta servis edilir.
 
Servis Önerisi Sumaklı Soğan Salatası

Malzemeler

-1 adet kırmızı soğan 
-1 çay kaşığı tuz 
-3 çorba kaşığı zeytinyağı 
-5 dal maydanoz 
-1 çorba kaşığı sumak 

            Yapılışı: 1 adet kırmızı soğan ince ince doğranır ve 1 çorba kaşığı sumakla ovulur. Üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve maydanoz eklenir. Serviste ister dürüm içerisinde ister ayrı olarak servis edilir. Fıstıklı kebap sunum için hazır. Afiyet olsun.

            Püf Noktaları: Şişlerin her sarılışında elinizi ıslatmayı unutmayın. Kıymalı harç şişe sarılırken en ucuna gelindiğinde iyice kapatılmalıdır ki pişirme esnasında dağılma veya açılma olmasın. Kıymalı harcın şişe yapılması için elinizin ve şişin soğuk olması önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir